Goud of zilver: wat past bij jou? Test het nu!

Gepubliceerd op 6 september 2024 om 13:06
goud of zilver test

Vind je huidtype en ontdek welke kleur het beste bij jou past: Goud, Zilver of toch Roségoud?

Het vinden van je huidtype is een van de belangrijkste stappen als het gaat om het kiezen van de juiste make-up, kleding en sieraden. Wanneer je je huidtype kent, kun je eenvoudig bepalen welke kleuren jou het beste flatteren en je natuurlijke schoonheid naar voren brengen. Met onze uitleg ontdek je gemakkelijk hoe je jouw huidtype kunt vaststellen, zodat je meteen weet wat beter staat: goud, zilver of rosé-goud. Maar je kunt natuurlijk ook meteen naar de quiz gaan!

Waarom Is Het Belangrijk Je Huidtype Te Kennen?

Je huidtype bepaalt voor een groot deel welke tinten je uitstraling versterken. Kleuren die bij je huid passen laten je stralen en zorgen voor een frisse, gezonde uitstraling. Draag je de verkeerde kleuren, dan kan je er snel wat flets of vermoeid uitzien. Door te weten of je een warme, koele of neutrale ondertoon hebt, kun je met zelfvertrouwen de juiste keuzes maken, zowel voor kleding als accessoires.

 

Stap 1: Ontdek Jouw Huidondertoon

De eerste stap naar het vinden van je huidtype is het achterhalen van je ondertoon. Dit is de subtiele tint die door je huid heen schemert en deze valt meestal in een van de drie categorieën: warm, koel of neutraal.

  • Warme ondertoon: Als je huid een gele, gouden of perzikkleurige gloed heeft, dan heb je een warme ondertoon. Bij mensen met een warme ondertoon staan gouden sieraden en warme kleuren zoals rood, oranje en geel vaak prachtig.

  • Koele ondertoon: Heb je een blauwe of roze tint in je huid? Dan heb je waarschijnlijk een koele ondertoon. Dit betekent dat zilveren sieraden vaak het beste bij jou passen, evenals kleuren als blauw, paars en roze.

  • Neutrale ondertoon: Als je niet echt kunt zeggen of je huid meer geel of roze is, val je waarschijnlijk in de neutrale categorie. Dit betekent dat zowel warme als koele kleuren je kunnen staan, en dat je zowel goud, zilver als rosé-goud kunt dragen!

 

Stap 2: De Pols Test

Weet je niet zeker wat je ondertoon is? Een handige manier om je ondertoon te ontdekken, is door naar de aderen van je pols te kijken. Deze eenvoudige test kan je helpen om snel een indicatie te krijgen van je huidtype.

  • Blauwe of paarse aderen: Als je aderen er blauw of paars uitzien, heb je waarschijnlijk een koele ondertoon.

  • Groene aderen: Zien je aderen er meer groen uit? Dan heb je een warme ondertoon.

  • Moeilijk te zeggen? Als je moeite hebt om te bepalen of je aderen blauw of groen zijn, dan heb je waarschijnlijk een neutrale ondertoon.

 

Stap 3: Huidtype en Sieraden: Wat past bij mij? Goud, Zilver of toch Roségoud?

Nu je je ondertoon hebt vastgesteld, kun je bepalen of goud, zilver of roségoud jouw ultieme kleur is.

  • Goud: Mensen met een warme ondertoon stralen vaak het meest met gouden sieraden. Goud complementeert de natuurlijke warmte van de huid en zorgt voor een luxueuze, zonnige uitstraling. Als je vaak warme kleuren draagt, zoals bruin, oranje of olijfgroen, dan is goud een fantastische keuze.

  • Zilver: Zilver is perfect voor mensen met een koele ondertoon. Het koele, glanzende metaal zorgt ervoor dat je huid frisser en helderder lijkt. Zilveren sieraden passen goed bij koele kleuren zoals blauw, violet en wit.

  • Roségoud: Dit populaire, zachte roze metaal is vooral geliefd bij mensen met een neutrale ondertoon, maar ook bij warme en koele huidtypes kan roségoud een flatterende keuze zijn. Het combineert het beste van beide werelden: het warme goud en het koelere zilver. Ook als je graag zachte, romantische tinten zoals roze en perzik draagt, is rosé-goud misschien wel jouw perfecte match.

goud zilver rose goud wat past bij mij

Stap 4: De Spiegeltest

Nog steeds niet helemaal zeker van de juiste kleur? Een andere eenvoudige manier om erachter te komen welke kleur sieraden het beste bij jou passen, is door een spiegeltest te doen. Ga voor een spiegel staan in natuurlijk daglicht en houd eerst een gouden, dan een zilveren en vervolgens een roségouden sieraad naast je gezicht.

  • Goud: Zie je er stralender en levendiger uit met gouden sieraden?
  • Zilver: Lijkt je huid frisser en egaler met zilveren sieraden?
  • Roségoud: Brengen roségouden sieraden een zachte, natuurlijke glans in je gezicht naar voren?

Wat je ook kiest, het belangrijkste is hoe je jezelf voelt. Voel je je zelfverzekerd en mooi met een bepaalde kleur sieraden en kleding? Dan is dat waarschijnlijk de beste keuze voor jou!

 

Stap 5: Huidtype en Kleuradvies voor Kleding

Naast sieraden kan je huidtype ook helpen bij het kiezen van de juiste kledingkleuren. Hier zijn enkele tips op basis van je ondertoon:

  • Warme ondertoon: Ga voor kleuren zoals rood, oranje, geel, olijfgroen en bruin. Deze tinten halen de warmte in je huid naar boven en geven je een gezonde gloed.

  • Koele ondertoon: Kies voor koele kleuren zoals kobaltblauw, lavendel, framboosroze en smaragdgroen. Deze kleuren laten je huid helder en fris lijken.

  • Neutrale ondertoon: Jij kunt eigenlijk alle kanten op! Kleuren uit zowel het warme als koele spectrum kunnen goed voor je werken, maar aardse en zachte tinten doen het vaak extra goed.

 

Stralen in Jouw Perfecte Kleur

Het vinden van je huidtype en het ontdekken van welke kleuren en sieraden jou het beste staan, kan een wereld van verschil maken voor je uitstraling. Of je nu straalt in goud, schittert in zilver of verliefd bent op roségoud, het belangrijkste is dat je jezelf mooi en zelfverzekerd voelt.

 

Heb je je kleurtype ontdekt?

Klik dan op een van de kleuren hieronder en neem meteen een kijkje bij de sieraden die het beste bij jou passen!